Zo kunt u inbraken in uw bedrijfspand voorkomen

Als ondernemer is uw eigen bedrijf natuurlijk uw lust en uw leven. Daarom wilt u het zo goed mogelijk beschermen tegen kwaadwillenden. Helaas krijgt elk jaar 10% van de bedrijven te maken met diefstal, bijvoorbeeld in de vorm van inbraak. Wat u kan doen om uw bedrijfspand zo goed mogelijk te beschermen tegen diefstal, leest u in deze blog. 

Zorg voor goede sloten

Niet alle sloten zijn even veilig, sommige zijn namelijk erg makkelijk door anderen te lockpicken. Als u ervan verzekerd wil zijn dat u een kwalitatief slot op uw deur hebt, kunt u het beste SKG-sloten aanschaffen. Deze sloten zijn goedgekeurd door de Stichting Kwaliteit Gevelbouw. En dan zeker ook niet vergeten de deur vervolgens op slot te doen! Ook is het geen verstandig idee om de ramen open te laten. Daarnaast is het een goed idee om een sleuteladministratie bij te houden, zodat u weet wie er allemaal een sleutel van uw pand hebben. 

Investeer in een kwalitatief alarmsysteem

Door middel van allerlei sensoren en detectoren kan een alarmsysteem indringers opsporen. 

Het harde geluid dat vervolgens afgaat zodra een inbreker binnen probeert te dringen zal de dief afschrikken en het systeem zal een melding versturen bij de aangesloten alarmcentrale of meldkamer. Deze zullen vervolgens de politie en de door u opgegeven contactpersonen informeren. 

Laat uw beveiliging regelmatig controleren 

Wanneer u maatregelen hebt genomen tegen inbraak, bent u er vaak nog niet helemaal. Het is namelijk verstandig om om de zoveel tijd te laten controleren of alle maatregelen die u hebt genomen nog wel voldoende zijn en adequaat werken om er zeker van te zijn dat uw pand voldoende beveiligd is. Misschien is een bepaald slot helemaal doorgeroest of is de techniek achter uw alarmsysteem zo verouderd dat hij aan vervanging toe is. 

Categorie├źnTips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *