Waarom kiezen voor een epoxy gietvloer van G-vloeren?

De keuze voor een epoxy gietvloer van G-vloeren is er één die in de praktijk al vrij snel kan worden gemaakt. Het type vloer die je in je woning gaat laten realiseren zal in de praktijk een niet onaanzienlijke invloed hebben op heel wat verschillende factoren. Het spreekt bijvoorbeeld voor zich dat ze de uitstraling van je interieur aanzienlijk gaat beïnvloeden, maar bovendien is ze ook voor een groot deel verantwoordelijk voor de (eventuele) onderhoudsvriendelijke eigenschappen waar je op kan rekenen. Door te kiezen voor een gietvloer van epoxy ben je niet alleen verzekerd van een prachtige vloer, daarnaast kan je ze ook nog eens lekker voordelig laten realiseren. 

Wat is een epoxy gietvloer? 

Voordat we je meer gaan vertellen over de voordelen die zijn verbonden aan de epoxy gietvloer van G-vloeren is het natuurlijk van belang om even te kijken naar wat een dergelijke vloer nu precies is. Wel, er is sprake van een epoxy gietvloer wanneer het een zelfnivellerende gegoten vloer betreft op basis van epoxy. Voor deze laatste geldt dat het een soort van kunststof polymeer is. Samen met het zogenaamde polyurethaan is het één van de bekendste materialen op de markt om een naadloze vloer mee te realiseren. Kenmerkend voor een dergelijke vloer is in ieder geval dat ze zich kenmerkt door een vrij geringe dikte van amper 2 à 3 mm. De reden waarom veel mensen dit materiaal verkiezen boven bijvoorbeeld beton heeft vooral te maken met het feit dat ze dubbel zo sterk is. Dat is echter nog niet alles. Ook de slijtvaste en onderhoudsvriendelijke eigenschappen zijn om duimen en vingers van af te likken. Dit zijn alvast ongetwijfeld een aantal interessante redenen om ervoor te kiezen om een epoxy gietvloer van G-vloeren aan te schaffen. 

Wat zijn de voordelen van een epoxy gietvloer van G-vloeren?

Er kan in de praktijk worden vastgesteld dat er toch best een behoorlijk aantal verschillende voordelen verbonden zijn aan het aanschaffen van een epoxy gietvloer van G-vloeren. In eerste instantie zal je tot de vaststelling komen dat een dergelijke vloer beschikt over een naadloos karakter. Deze voorkomt in de praktijk dat er zich vuil kan manifesteren in de groeven of voegen. Dat is echter niet alles. Daarnaast zal je kunnen vaststellen dat het naadloze karakter er tevens voor zorgt dat het ontzettend eenvoudig mogelijk zal worden gemaakt om deze schoon te maken. 

Tevens kenmerkend voor een epoxy gietvloer is de mogelijkheid om ze af te werken in menig aantal verschillende stijlen. Zo kan je bijvoorbeeld buiten het traditionele grijs nog een keuze maken uit heel wat andere kleuren ook. In ieder geval, over welke eisen je voor jouw nieuwe vloer mogelijks ook mag beschikken, de keuze voor het materiaal epoxy kan ook voor jou al snel zijn gemaakt.

Ook voor jou ongetwijfeld het overwegen waard

De epoxy gietvloer van G-vloeren is door de jaren heen eigenlijk alleen maar stelselmatig populairder geworden. Dat is het gevolg van het feit dat de algemene interesse in naadloze vloeren aanzienlijk is toegenomen. Ben jij ook van plan om een naadloze vloer in je huis te laten realiseren en wil je daarbij niet alleen verzekerd zijn van uitstekende visuele, maar ook praktische eigenschappen? Dan zal je tot de conclusie komen dat kiezen voor het kopen van een gietvloer in de praktijk absoluut meer dan het overwegen waard mag zijn. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *