Veilig op vakantie

In de vakantieperiode is de kans op een inbraak het grootst. Dieven weten dat veel mensen weg zijn van huis en dat ze in alle rust kunnen toeslaan. Hoe kunt u de kans op een inbraak verkleinen? We zetten een aantal tips voor u op een rijtje. 

Laat de post weghalen

Voor veel dieven is het feit dat er veel post op de deurmat ligt een indicatie dat mensen niet thuis zijn. Ook al zijn de raampjes van de voordeur afgeplakt of heeft u geen ramen in de voordeur, zorg toch dat iemand de post geregeld weghaalt. Dieven steken namelijk hun mobiele telefoon door de brievenbus en maken vervolgens een foto om te zien of er post ligt. Vraag dus aan buren, familie of vrienden of zij de post weghalen. Op deze manier wordt ook regelmatig de voordeur geopend en zo kunnen eventuele andere methodes van dieven, zoals het plaatsen van een stokje tegen de voordeur om te kijken of mensen thuis zijn, ook worden doorkruist. 

Parkeerplaats

Heeft u een oprit of een eigen parkeerplaats voor uw huis? Vraag dan aan buren of vrienden of kennissen uit de buurt of ze tijdens uw vakantie hun auto op uw parkeerplek willen zetten. Dagenlang een lege parkeerplaats is voor dieven namelijk een indicatie dat u weg bent en dat ze in alle rust kunnen inbreken.  

Timer

Een huis waar geen licht brandt, daar zijn vast geen mensen thuis. Bent u dus een tijdje weg? Schaf dan een timer aan waarop u lampen aansluit, zodat deze in uw afwezigheid toch regelmatig aangaan. Hetzelfde geldt voor uw gordijnen: heeft u deze wekenlang dicht of juist alleen maar open, dan zal dit opvallen. Ook hiervoor bestaat apparatuur met een timer erop, waardoor ze vanzelf open en dichtgaan.   

Open deur

Tot slot, het klinkt wellicht als een open deur, maar zorg dat u alle ramen en deuren goed afsluit voor vertrek. Veel mensen hebben bepaalde raampjes altijd open staan, bijvoorbeeld in het toilet en vergeten deze dicht te doen als ze op vakantie gaan. Zonde, want zo maakt u het inbrekers makkelijker. Loop dus uw gehele huis af voor vertrek en check of alles goed dicht zit. Want ook al heeft u nog zo’n goede woonverzekering, voorkomen is altijd beter dan genezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *