Op deze manieren kunt u inbraken via het raam voorkomen

Ramen zijn een erg geliefde ingang voor inbrekers. Door zelfs de kleinste opening kunnen inbrekers zich een weg naar binnen wanen. Maar ook wanneer de ramen niet open staan kunnen inbrekers er een intikken en zo uw huis betreden. Toch zijn er manieren om inbrekers te slim af te zijn inbraken via het raam te voorkomen. Daarover leest u in deze blog meer. 

Inbraakwerende folie

Inbraakwerende folie is een erg eenvoudige en voordelige manier om inbrekers het leven moeilijk te maken. De folie kunt u eenvoudig zelf op uw huidige raampartijen aanbrengen.

De stevige folie vormt een taaie laag waardoor inbrekers veel lastiger naar binnen komen en de inbraak enorm vertraagd wordt. Hierdoor kunnen ze makkelijker betrapt worden, waardoor ze waarschijnlijk af zullen haken. 

Raamroosters of beveiligingsstangen 

Ook raamroosters en beveiligingsstangen zijn een goedkope manier om inbreker buiten de deur te houden. Ze zijn gewoon te koop bij de meeste bouwmarkten en het installeren ervan is zo gedaan. Het grote voordeel van een beveiligingsstang ten opzichte van een raamrooster is dat een beveiligingsstang minder van het zicht belemmert. Hou er wel rekening mee dat u ten minste 1 raam zonder raamrooster of beveiligingsstang overhoudt, zodat u zelf ook een vluchtweg heeft in het geval er bijvoorbeeld brand in uw woning uitbreekt. 

Goede raamsloten

Ten slotte zijn raamsloten een erg goed middel om inbraak via het raam te voorkomen. Sommige ramen worden reeds geleverd met sloten, maar deze zijn niet altijd van even goede kwaliteit. Daarom is het zeker aan te raden om goede raamsloten te laten installeren. Hierin worden over het algemeen twee soorten onderscheiden: raambomen en -grendels. Raambomen zijn vaak voorzien van een sleutel, waardoor de extra veilig zijn. Raamgrendels worden over het algemeen enkel ingezet als extra beveiliging naast een ander slot. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *