Hoe u technologie in kan zetten om uw huis te beveiligen tegen inbraak

Tegenwoordig zijn technologische snufjes niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Op allerlei facetten kan technologie ons van dienst zijn, bijvoorbeeld ook op het gebied van inbraakpreventie. In deze blog leest u meer over de laatste gadgets waarmee inbraken voorkomen kunnen worden.

Alarmsysteem

Een alarmsysteem kan u waarschuwen wanneer ongewenste personen zich rond uw woning begeven. Vaak werken deze systemen op basis van bewegingssensoren. Wanneer ze beweging detecteren, zal er een alarm afgaan. Hierdoor wordt de aandacht gevestigd op de inbreker en zal hij zich gauw uit de voeten maken. Tegenwoordig zijn veel alarmsystemen zogenaamde slimme systemen. Dit betekent dat ze verbonden zijn met het internet daardoor krijgt u zelfs op afstand een melding wanneer het alarm afgaat. 

Buitenverlichting met bewegingssensor

Inbrekers doen hun werk graag in het donker, omdat ze dan vaak minder goed gezien worden. Om ze het leven zuur te maken, is het een goed idee om buitenverlichting aan te schaffen. Op die manier kunnen criminelen hun werk niet onopgemerkt doen en zullen ze gelijk opvallen. Buitenverlichting die werkt op basis van een bewegingssensor is zelfs nóg een beter idee, want dat is een stuk beter voor het milieu. Zo komt een inbreker letterlijk in de spotlights te staan.

Videodeurbel

De voordeur is om meerdere redenen een geliefde ingang voor inbrekers. Om inbraken via de voordeur te voorkomen kunt u een videodeurbel aanschaffen. Dat is een deurbel die voorzien is van een camera, zodat u altijd kan zien wie er voor de deur staat. Omdat de deurbel verbonden is met het internet, kan dit zelfs op afstand. Sommige videodeurbellen zijn zelfs voorzien van een bewegingssensor die een pushmelding stuurt wanneer hij beweging detecteert. Ook kunt u tegen de persoon aan de deur praten. Inbrekers zullen hierdoor afgeschrikt worden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *