Een huis goed beveiligen

Niets is belangrijker dan u veilig te voelen in uw eigen woning. Besteed daarom voldoende aandacht aan woning beveiliging. Stel, u komt op een avond of nacht thuis en u ontdekt dat de voordeur open staat. Het eerste wat u zich afvraagt is of u deze wel dicht hebt gedaan en afgesloten hebt, waarna langzaam de waarheid tot u door begint te dringen. Dit is een situatie die u absoluut wilt voorkomen, en het is te voorkomen met inbraak- en diefstalbeveiliging en preventie. Inbraak- en diefstalbeveiliging en preventie is een ruime omschrijving voor verschillende methoden en systemen waarmee een huis beveiligd kan worden zodat het risico op diefstal en inbraak wordt gereduceerd en misschien wel helemaal weggenomen wordt. Een inbraakverzekering afsluiten raden we ook zeker aan. 

Camerabewaking

Een manier om inbraak- en diefstalbeveiliging en preventie toe te passen is met behulp van camerabewaking. U kan op strategische plekken bewakingscamera’s ophangen waarvan de beelden opgeslagen worden zodra er beweging waargenomen wordt. Over het algemeen zullen inbrekers de camera’s zien en zich een tweede keer bedenken voordat ze daadwerkelijk de kraak gaan zetten. Camera’s hebben dus ook een preventieve functie als beveiliging van uw woning. Een andere zeer doelmatige preventieve methode is toegangscontrole voor uw pand. Hoe meer voorzorgen u neemt voor woningbeveiliging, hoe minder gevaar u en uw woning of bedrijf lopen.  

Toegangscontrole systemen

Preventie en beveiliging tegen diefstal en inbraak begint in eerste instantie met het beperken wie er toegang heeft tot het pand. Dit kan bereikt worden met diverse toegangscontrole systemen zoals een parlofoon en/of een videofoon. Deze parlofoon kan in principe overal geplaatst worden buiten het terrein waarbij de bezoeker eerst toegang moet vragen met behulp van het parlofoniesysteem. Als u zelf of een van de werknemers van de bewakingsdiensten vastgesteld heeft dat de persoon gerechtigd is op toegang, kunnen de hekken of de automatische poort geopend worden.

Alarmsysteem

Ook een alarmsysteem is een zeer belangrijk middel om uw woning goed te beveiligen. Kijk goed welk soort alarmsysteem u neemt. Een alarm in huis is zeker geen overbodige luxe om uw woning te beschermen tegen inbraak. Voor een gewoon woonhuis zijn deze maatregelen wellicht wat bizar, tenzij u natuurlijk een aanzienlijk vermogen heeft en het risico op ontvoering aanzienlijk is. Verder is het verstandig om belangrijke gebouwen en kantoren op een dergelijke manier te beveiligen met een systeem voor inbraakbeveiliging. Naast aandacht te besteden aan inbraak- en diefstalbeveiliging en preventie van uw woning, is het belangrijk om uw woning ook brandveilig te maken. Eventueel kun je ook een brandverzekeringspolis bij uw woonverzekering afsluiten

Wat u zelf kunt doen bij woningbeveiliging

  • alle ramen en deuren afsluiten met een sleutel en de sleutel veilig opbergen (meer dan 1 meter vanaf de deur of het raam)
  • geen afwezigheidsberichten plaatsen
  • ramen en deuren zichtbaar maken vanaf de openbare weg (tuin snoeien)
  • enkele lampen willekeurig laten branden bij afwezigheid
  • gordijnen niet sluiten bij afwezigheid (overdag)
  • post uit de brievenbus (laten) verwijderen
  • een bewoonde indruk achterlaten
  • geen berichten op sociale media over uw vakantie (van uw gehele gezin!)
Categorie├źnTips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *