De meest gebruikte inbraakmethoden op een rijtje

Tegenwoordig is het stereotype beeld van een inbreker die zich door middel van een koevoet naar binnen probeert te breken achterhaald. Inbrekers zijn er een stuk slimmer op geworden en gebruiken ze allerlei moderne methodes om zo geruisloos mogelijk in te breken. In deze blog kunt u de vaakst gebruikte methodes die inbrekers gebruiken lezen, zodat u weet welke soort inbraakpreventie uw woning nodig heeft. 

Het slot forceren

Een van de makkelijkste manieren voor inbrekers om binnen te komen is door het slot van uw deur kapot te maken. Dit doen ze vaak door middel van cilinder- of kerntrekken. Hierbij wordt de cilinder, die het kern van het slot van uw deur vormt verwijderd door middel van speciaal gereedschap. Maar ze kunnen ook gebruikmaken van de Bulgaarse methode, waarbij een cilinderslot dat iets uitsteekt afgebroken wordt. Op deze manier kan een inbreker zich binnen 1 minuut naar binnen breken. Daarnaast is deze methode zo populair bij inbrekers omdat er in tegenstelling tot cilindertrekken geen speciaal gereedschap voor nodig is. 

Via de ramen

Openstaande ramen kunnen ook een potentiƫle ingang zijn voor inbrekers. Vooral bovenramen zijn favoriet, want zo komen ze stil en ongemerkt binnen. Wist u dat een ingang van slechts 15 cm vaak al voldoende is voor een inbreker om bij u naar binnen te komen? Maar ook als uw ramen niet open staan, kunnen inbreker ze gebruiken als ingang door ze in te gooien

Hengelen of flipperen

Ten slotte zijn er nog twee specialistische technieken die inbrekers kunnen gebruiken. Ten eerste kan een inbreker door middel van een stukje ijzerdraad door de brievenbus te steken proberen de deurklink naar beneden te halen. Dit wordt ook wel hengelen genoemd en wanneer de deur niet op slot is, is de inbreker binnen zo binnen een paar seconden binnen.

Daarnaast kunnen inbrekers een deur die niet op slot is gedaan eenvoudig openen door bijvoorbeeld met een plastic pasje de sleuf van het slot aan de kant te schuiven. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *