Veilig op vakantie

Op vakantie inbraak voorkomen

In de vakantieperiode is de kans op een inbraak het grootst. Dieven weten dat veel mensen weg zijn van huis en dat ze in alle rust kunnen toeslaan. Hoe kunt u de kans op een inbraak verkleinen? We zetten een aantal tips voor u op een rijtje. 

Laat de post weghalen

Voor veel dieven is het feit dat er veel post op de deurmat ligt een indicatie dat mensen niet thuis zijn. Ook al zijn de raampjes van de voordeur afgeplakt of heeft u geen ramen in de voordeur, zorg toch dat iemand de post geregeld weghaalt. Dieven steken namelijk hun mobiele telefoon door de brievenbus en maken vervolgens een foto om te zien of er post ligt. Vraag dus aan buren, familie of vrienden of zij de post weghalen. Op deze manier wordt ook regelmatig de voordeur geopend en zo kunnen eventuele andere methodes van dieven, zoals het plaatsen van een stokje tegen de voordeur om te kijken of mensen thuis zijn, ook worden doorkruist. 

Parkeerplaats

Heeft u een oprit of een eigen parkeerplaats voor uw huis? Vraag dan aan buren of vrienden of kennissen uit de buurt of ze tijdens uw vakantie hun auto op uw parkeerplek willen zetten. Dagenlang een lege parkeerplaats is voor dieven namelijk een indicatie dat u weg bent en dat ze in alle rust kunnen inbreken.  

Timer

Een huis waar geen licht brandt, daar zijn vast geen mensen thuis. Bent u dus een tijdje weg? Schaf dan een timer aan waarop u lampen aansluit, zodat deze in uw afwezigheid toch regelmatig aangaan. Hetzelfde geldt voor uw gordijnen: heeft u deze wekenlang dicht of juist alleen maar open, dan zal dit opvallen. Ook hiervoor bestaat apparatuur met een timer erop, waardoor ze vanzelf open en dichtgaan.   

Open deur

Tot slot, het klinkt wellicht als een open deur, maar zorg dat u alle ramen en deuren goed afsluit voor vertrek. Veel mensen hebben bepaalde raampjes altijd open staan, bijvoorbeeld in het toilet en vergeten deze dicht te doen als ze op vakantie gaan. Zonde, want zo maakt u het inbrekers makkelijker. Loop dus uw gehele huis af voor vertrek en check of alles goed dicht zit. Want ook al heeft u nog zo’n goede woonverzekering, voorkomen is altijd beter dan genezen!

Waarom kiezen voor een epoxy gietvloer van G-vloeren?

De keuze voor een epoxy gietvloer van G-vloeren is er één die in de praktijk al vrij snel kan worden gemaakt. Het type vloer die je in je woning gaat laten realiseren zal in de praktijk een niet onaanzienlijke invloed hebben op heel wat verschillende factoren. Het spreekt bijvoorbeeld voor zich dat ze de uitstraling van je interieur aanzienlijk gaat beïnvloeden, maar bovendien is ze ook voor een groot deel verantwoordelijk voor de (eventuele) onderhoudsvriendelijke eigenschappen waar je op kan rekenen. Door te kiezen voor een gietvloer van epoxy ben je niet alleen verzekerd van een prachtige vloer, daarnaast kan je ze ook nog eens lekker voordelig laten realiseren. 

Wat is een epoxy gietvloer? 

Voordat we je meer gaan vertellen over de voordelen die zijn verbonden aan de epoxy gietvloer van G-vloeren is het natuurlijk van belang om even te kijken naar wat een dergelijke vloer nu precies is. Wel, er is sprake van een epoxy gietvloer wanneer het een zelfnivellerende gegoten vloer betreft op basis van epoxy. Voor deze laatste geldt dat het een soort van kunststof polymeer is. Samen met het zogenaamde polyurethaan is het één van de bekendste materialen op de markt om een naadloze vloer mee te realiseren. Kenmerkend voor een dergelijke vloer is in ieder geval dat ze zich kenmerkt door een vrij geringe dikte van amper 2 à 3 mm. De reden waarom veel mensen dit materiaal verkiezen boven bijvoorbeeld beton heeft vooral te maken met het feit dat ze dubbel zo sterk is. Dat is echter nog niet alles. Ook de slijtvaste en onderhoudsvriendelijke eigenschappen zijn om duimen en vingers van af te likken. Dit zijn alvast ongetwijfeld een aantal interessante redenen om ervoor te kiezen om een epoxy gietvloer van G-vloeren aan te schaffen. 

Wat zijn de voordelen van een epoxy gietvloer van G-vloeren?

Er kan in de praktijk worden vastgesteld dat er toch best een behoorlijk aantal verschillende voordelen verbonden zijn aan het aanschaffen van een epoxy gietvloer van G-vloeren. In eerste instantie zal je tot de vaststelling komen dat een dergelijke vloer beschikt over een naadloos karakter. Deze voorkomt in de praktijk dat er zich vuil kan manifesteren in de groeven of voegen. Dat is echter niet alles. Daarnaast zal je kunnen vaststellen dat het naadloze karakter er tevens voor zorgt dat het ontzettend eenvoudig mogelijk zal worden gemaakt om deze schoon te maken. 

Tevens kenmerkend voor een epoxy gietvloer is de mogelijkheid om ze af te werken in menig aantal verschillende stijlen. Zo kan je bijvoorbeeld buiten het traditionele grijs nog een keuze maken uit heel wat andere kleuren ook. In ieder geval, over welke eisen je voor jouw nieuwe vloer mogelijks ook mag beschikken, de keuze voor het materiaal epoxy kan ook voor jou al snel zijn gemaakt.

Ook voor jou ongetwijfeld het overwegen waard

De epoxy gietvloer van G-vloeren is door de jaren heen eigenlijk alleen maar stelselmatig populairder geworden. Dat is het gevolg van het feit dat de algemene interesse in naadloze vloeren aanzienlijk is toegenomen. Ben jij ook van plan om een naadloze vloer in je huis te laten realiseren en wil je daarbij niet alleen verzekerd zijn van uitstekende visuele, maar ook praktische eigenschappen? Dan zal je tot de conclusie komen dat kiezen voor het kopen van een gietvloer in de praktijk absoluut meer dan het overwegen waard mag zijn. 

Een huis goed beveiligen

Niets is belangrijker dan u veilig te voelen in uw eigen woning. Besteed daarom voldoende aandacht aan woning beveiliging. Stel, u komt op een avond of nacht thuis en u ontdekt dat de voordeur open staat. Het eerste wat u zich afvraagt is of u deze wel dicht hebt gedaan en afgesloten hebt, waarna langzaam de waarheid tot u door begint te dringen. Dit is een situatie die u absoluut wilt voorkomen, en het is te voorkomen met inbraak- en diefstalbeveiliging en preventie. Inbraak- en diefstalbeveiliging en preventie is een ruime omschrijving voor verschillende methoden en systemen waarmee een huis beveiligd kan worden zodat het risico op diefstal en inbraak wordt gereduceerd en misschien wel helemaal weggenomen wordt. Een inbraakverzekering afsluiten raden we ook zeker aan. 

Camerabewaking

Een manier om inbraak- en diefstalbeveiliging en preventie toe te passen is met behulp van camerabewaking. U kan op strategische plekken bewakingscamera’s ophangen waarvan de beelden opgeslagen worden zodra er beweging waargenomen wordt. Over het algemeen zullen inbrekers de camera’s zien en zich een tweede keer bedenken voordat ze daadwerkelijk de kraak gaan zetten. Camera’s hebben dus ook een preventieve functie als beveiliging van uw woning. Een andere zeer doelmatige preventieve methode is toegangscontrole voor uw pand. Hoe meer voorzorgen u neemt voor woningbeveiliging, hoe minder gevaar u en uw woning of bedrijf lopen.  

Toegangscontrole systemen

Preventie en beveiliging tegen diefstal en inbraak begint in eerste instantie met het beperken wie er toegang heeft tot het pand. Dit kan bereikt worden met diverse toegangscontrole systemen zoals een parlofoon en/of een videofoon. Deze parlofoon kan in principe overal geplaatst worden buiten het terrein waarbij de bezoeker eerst toegang moet vragen met behulp van het parlofoniesysteem. Als u zelf of een van de werknemers van de bewakingsdiensten vastgesteld heeft dat de persoon gerechtigd is op toegang, kunnen de hekken of de automatische poort geopend worden.

Alarmsysteem

Ook een alarmsysteem is een zeer belangrijk middel om uw woning goed te beveiligen. Kijk goed welk soort alarmsysteem u neemt. Een alarm in huis is zeker geen overbodige luxe om uw woning te beschermen tegen inbraak. Voor een gewoon woonhuis zijn deze maatregelen wellicht wat bizar, tenzij u natuurlijk een aanzienlijk vermogen heeft en het risico op ontvoering aanzienlijk is. Verder is het verstandig om belangrijke gebouwen en kantoren op een dergelijke manier te beveiligen met een systeem voor inbraakbeveiliging. Naast aandacht te besteden aan inbraak- en diefstalbeveiliging en preventie van uw woning, is het belangrijk om uw woning ook brandveilig te maken. Eventueel kun je ook een brandverzekeringspolis bij uw woonverzekering afsluiten

Wat u zelf kunt doen bij woningbeveiliging

  • alle ramen en deuren afsluiten met een sleutel en de sleutel veilig opbergen (meer dan 1 meter vanaf de deur of het raam)
  • geen afwezigheidsberichten plaatsen
  • ramen en deuren zichtbaar maken vanaf de openbare weg (tuin snoeien)
  • enkele lampen willekeurig laten branden bij afwezigheid
  • gordijnen niet sluiten bij afwezigheid (overdag)
  • post uit de brievenbus (laten) verwijderen
  • een bewoonde indruk achterlaten
  • geen berichten op sociale media over uw vakantie (van uw gehele gezin!)

Hoe u technologie in kan zetten om uw huis te beveiligen tegen inbraak

Tegenwoordig zijn technologische snufjes niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Op allerlei facetten kan technologie ons van dienst zijn, bijvoorbeeld ook op het gebied van inbraakpreventie. In deze blog leest u meer over de laatste gadgets waarmee inbraken voorkomen kunnen worden.

Alarmsysteem

Een alarmsysteem kan u waarschuwen wanneer ongewenste personen zich rond uw woning begeven. Vaak werken deze systemen op basis van bewegingssensoren. Wanneer ze beweging detecteren, zal er een alarm afgaan. Hierdoor wordt de aandacht gevestigd op de inbreker en zal hij zich gauw uit de voeten maken. Tegenwoordig zijn veel alarmsystemen zogenaamde slimme systemen. Dit betekent dat ze verbonden zijn met het internet daardoor krijgt u zelfs op afstand een melding wanneer het alarm afgaat. 

Buitenverlichting met bewegingssensor

Inbrekers doen hun werk graag in het donker, omdat ze dan vaak minder goed gezien worden. Om ze het leven zuur te maken, is het een goed idee om buitenverlichting aan te schaffen. Op die manier kunnen criminelen hun werk niet onopgemerkt doen en zullen ze gelijk opvallen. Buitenverlichting die werkt op basis van een bewegingssensor is zelfs nóg een beter idee, want dat is een stuk beter voor het milieu. Zo komt een inbreker letterlijk in de spotlights te staan.

Videodeurbel

De voordeur is om meerdere redenen een geliefde ingang voor inbrekers. Om inbraken via de voordeur te voorkomen kunt u een videodeurbel aanschaffen. Dat is een deurbel die voorzien is van een camera, zodat u altijd kan zien wie er voor de deur staat. Omdat de deurbel verbonden is met het internet, kan dit zelfs op afstand. Sommige videodeurbellen zijn zelfs voorzien van een bewegingssensor die een pushmelding stuurt wanneer hij beweging detecteert. Ook kunt u tegen de persoon aan de deur praten. Inbrekers zullen hierdoor afgeschrikt worden. 

Op deze manieren kunt u inbraken via het raam voorkomen

Ramen zijn een erg geliefde ingang voor inbrekers. Door zelfs de kleinste opening kunnen inbrekers zich een weg naar binnen wanen. Maar ook wanneer de ramen niet open staan kunnen inbrekers er een intikken en zo uw huis betreden. Toch zijn er manieren om inbrekers te slim af te zijn inbraken via het raam te voorkomen. Daarover leest u in deze blog meer. 

Inbraakwerende folie

Inbraakwerende folie is een erg eenvoudige en voordelige manier om inbrekers het leven moeilijk te maken. De folie kunt u eenvoudig zelf op uw huidige raampartijen aanbrengen.

De stevige folie vormt een taaie laag waardoor inbrekers veel lastiger naar binnen komen en de inbraak enorm vertraagd wordt. Hierdoor kunnen ze makkelijker betrapt worden, waardoor ze waarschijnlijk af zullen haken. 

Raamroosters of beveiligingsstangen 

Ook raamroosters en beveiligingsstangen zijn een goedkope manier om inbreker buiten de deur te houden. Ze zijn gewoon te koop bij de meeste bouwmarkten en het installeren ervan is zo gedaan. Het grote voordeel van een beveiligingsstang ten opzichte van een raamrooster is dat een beveiligingsstang minder van het zicht belemmert. Hou er wel rekening mee dat u ten minste 1 raam zonder raamrooster of beveiligingsstang overhoudt, zodat u zelf ook een vluchtweg heeft in het geval er bijvoorbeeld brand in uw woning uitbreekt. 

Goede raamsloten

Ten slotte zijn raamsloten een erg goed middel om inbraak via het raam te voorkomen. Sommige ramen worden reeds geleverd met sloten, maar deze zijn niet altijd van even goede kwaliteit. Daarom is het zeker aan te raden om goede raamsloten te laten installeren. Hierin worden over het algemeen twee soorten onderscheiden: raambomen en -grendels. Raambomen zijn vaak voorzien van een sleutel, waardoor de extra veilig zijn. Raamgrendels worden over het algemeen enkel ingezet als extra beveiliging naast een ander slot. 

De meest gebruikte inbraakmethoden op een rijtje

Tegenwoordig is het stereotype beeld van een inbreker die zich door middel van een koevoet naar binnen probeert te breken achterhaald. Inbrekers zijn er een stuk slimmer op geworden en gebruiken ze allerlei moderne methodes om zo geruisloos mogelijk in te breken. In deze blog kunt u de vaakst gebruikte methodes die inbrekers gebruiken lezen, zodat u weet welke soort inbraakpreventie uw woning nodig heeft. 

Het slot forceren

Een van de makkelijkste manieren voor inbrekers om binnen te komen is door het slot van uw deur kapot te maken. Dit doen ze vaak door middel van cilinder- of kerntrekken. Hierbij wordt de cilinder, die het kern van het slot van uw deur vormt verwijderd door middel van speciaal gereedschap. Maar ze kunnen ook gebruikmaken van de Bulgaarse methode, waarbij een cilinderslot dat iets uitsteekt afgebroken wordt. Op deze manier kan een inbreker zich binnen 1 minuut naar binnen breken. Daarnaast is deze methode zo populair bij inbrekers omdat er in tegenstelling tot cilindertrekken geen speciaal gereedschap voor nodig is. 

Via de ramen

Openstaande ramen kunnen ook een potentiële ingang zijn voor inbrekers. Vooral bovenramen zijn favoriet, want zo komen ze stil en ongemerkt binnen. Wist u dat een ingang van slechts 15 cm vaak al voldoende is voor een inbreker om bij u naar binnen te komen? Maar ook als uw ramen niet open staan, kunnen inbreker ze gebruiken als ingang door ze in te gooien

Hengelen of flipperen

Ten slotte zijn er nog twee specialistische technieken die inbrekers kunnen gebruiken. Ten eerste kan een inbreker door middel van een stukje ijzerdraad door de brievenbus te steken proberen de deurklink naar beneden te halen. Dit wordt ook wel hengelen genoemd en wanneer de deur niet op slot is, is de inbreker binnen zo binnen een paar seconden binnen.

Daarnaast kunnen inbrekers een deur die niet op slot is gedaan eenvoudig openen door bijvoorbeeld met een plastic pasje de sleuf van het slot aan de kant te schuiven. 

3 tips om inbraak tijdens uw vakantie te voorkomen

Inbrekers slaan vooral toe wanneer er niemand aanwezig is. Vooral wanneer u terugkomt van uw welverdiende vakantie en er vervolgens achterkomt dat er in uw woning is ingebroken is het extra zuur. Om dat te voorkomen, kan u deze 3 tips volgen. Zo kan u zorgeloos van de zon te genieten terwijl uw woning er veilig bij staat.

Schaf automatische verlichting aan

Verlichting is dé vijand van inbrekers, want in een verlichte omgeving kunnen ze eerder gezien worden door omstanders. Daarom is het een goed idee om lichten aan te schaffen die automatisch aangaan op een bepaald tijdstip door middel van een tijdschakelklok. Zo denken inbrekers dat u thuis bent en zullen ze uw huis gauw overslaan. Daarnaast is verlichting met een bewegingssensor ook een optie. Doordat deze verlichting niet constant brandt, maar alleen als er beweging wordt gedetecteerd, is het nog een stuk beter voor het milieu ook!

Vraag uw buren om hulp

Het gezegde “beter een goede buur dan een verre vriend” gaat in dit scenario zeker op. Vraag uw buren om uw woning in de gaten te houden en een kijkje te nemen wanneer ze iets verdachts zien. Daarnaast is het sowieso een goed idee om een Whatsapp-groep te binnen met uw buren, zodat verdachte omstandigheden snel aan elkaar doorgeven kunnen worden. In de praktijk zijn op deze manier zijn al veel inbraken voorkomen. 

Laat uw woning er bewoond uitzien

Zoals al eerder gezegd slaan inbrekers het liefst toe wanneer ze weten dat er niemand thuis is. Daarom is het een goed idee om uw woning eruit te laten zien alsof u gewoon thuis bent. Dit kunt u bijvoorbeeld doen door uw huis er niet al te opgeruimd uit te laten zien. Laat mokken en kranten op tafel staan. Ook kunt u de buren vragen om ‘s avonds af en toe de gordijnen open en dicht te doen en een lichtje aan en uit te doen. 

Zo kunt u inbraken in uw bedrijfspand voorkomen

Als ondernemer is uw eigen bedrijf natuurlijk uw lust en uw leven. Daarom wilt u het zo goed mogelijk beschermen tegen kwaadwillenden. Helaas krijgt elk jaar 10% van de bedrijven te maken met diefstal, bijvoorbeeld in de vorm van inbraak. Wat u kan doen om uw bedrijfspand zo goed mogelijk te beschermen tegen diefstal, leest u in deze blog. 

Zorg voor goede sloten

Niet alle sloten zijn even veilig, sommige zijn namelijk erg makkelijk door anderen te lockpicken. Als u ervan verzekerd wil zijn dat u een kwalitatief slot op uw deur hebt, kunt u het beste SKG-sloten aanschaffen. Deze sloten zijn goedgekeurd door de Stichting Kwaliteit Gevelbouw. En dan zeker ook niet vergeten de deur vervolgens op slot te doen! Ook is het geen verstandig idee om de ramen open te laten. Daarnaast is het een goed idee om een sleuteladministratie bij te houden, zodat u weet wie er allemaal een sleutel van uw pand hebben. 

Investeer in een kwalitatief alarmsysteem

Door middel van allerlei sensoren en detectoren kan een alarmsysteem indringers opsporen. 

Het harde geluid dat vervolgens afgaat zodra een inbreker binnen probeert te dringen zal de dief afschrikken en het systeem zal een melding versturen bij de aangesloten alarmcentrale of meldkamer. Deze zullen vervolgens de politie en de door u opgegeven contactpersonen informeren. 

Laat uw beveiliging regelmatig controleren 

Wanneer u maatregelen hebt genomen tegen inbraak, bent u er vaak nog niet helemaal. Het is namelijk verstandig om om de zoveel tijd te laten controleren of alle maatregelen die u hebt genomen nog wel voldoende zijn en adequaat werken om er zeker van te zijn dat uw pand voldoende beveiligd is. Misschien is een bepaald slot helemaal doorgeroest of is de techniek achter uw alarmsysteem zo verouderd dat hij aan vervanging toe is.