3 tips om inbraak tijdens uw vakantie te voorkomen

Inbrekers slaan vooral toe wanneer er niemand aanwezig is. Vooral wanneer u terugkomt van uw welverdiende vakantie en er vervolgens achterkomt dat er in uw woning is ingebroken is het extra zuur. Om dat te voorkomen, kan u deze 3 tips volgen. Zo kan u zorgeloos van de zon te genieten terwijl uw woning er veilig bij staat.

Schaf automatische verlichting aan

Verlichting is dé vijand van inbrekers, want in een verlichte omgeving kunnen ze eerder gezien worden door omstanders. Daarom is het een goed idee om lichten aan te schaffen die automatisch aangaan op een bepaald tijdstip door middel van een tijdschakelklok. Zo denken inbrekers dat u thuis bent en zullen ze uw huis gauw overslaan. Daarnaast is verlichting met een bewegingssensor ook een optie. Doordat deze verlichting niet constant brandt, maar alleen als er beweging wordt gedetecteerd, is het nog een stuk beter voor het milieu ook!

Vraag uw buren om hulp

Het gezegde “beter een goede buur dan een verre vriend” gaat in dit scenario zeker op. Vraag uw buren om uw woning in de gaten te houden en een kijkje te nemen wanneer ze iets verdachts zien. Daarnaast is het sowieso een goed idee om een Whatsapp-groep te binnen met uw buren, zodat verdachte omstandigheden snel aan elkaar doorgeven kunnen worden. In de praktijk zijn op deze manier zijn al veel inbraken voorkomen. 

Laat uw woning er bewoond uitzien

Zoals al eerder gezegd slaan inbrekers het liefst toe wanneer ze weten dat er niemand thuis is. Daarom is het een goed idee om uw woning eruit te laten zien alsof u gewoon thuis bent. Dit kunt u bijvoorbeeld doen door uw huis er niet al te opgeruimd uit te laten zien. Laat mokken en kranten op tafel staan. Ook kunt u de buren vragen om ‘s avonds af en toe de gordijnen open en dicht te doen en een lichtje aan en uit te doen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *